Handboek Trailerlaadtraining
plus online video's en stappenplan
€ 29,95 - inclusief verzendkosten voor Nederland en België
Te BESTELLEN op deze site  / of bij Bol.com
 
Met positieve gedragstraining kun je je paard op een ontspannen en veilige manier leren laden en definitief laten wennen aan trailers en het transport. Angst en laad- of vervoersproblemen lossen dan vanzelf op. In Handboek Trailerlaadtraining staat een heldere lesmethode die je stap voor stap door het gewenningsproces van je paard leidt. 
 
In 5 fases ga je naar het einddoel: je vervoerd je paard probleemloos. Fase 3 - ontspannen in en uit de trailer lopen - wordt meestal al in de eerste trainingssessie bereikt!

  Reviews  lezen / schrijven
 
Wat vinden anderen van het handboek? Sinds kort is er een gastenboek waar je reviews kunt plaatsen. Hiernaast wat van de eerdere reacties ---->

Covertekst achterzijde
Het kan knap lastig zijn om paarden in een trailer te laden als ze weigerachtig, angstig of zelfs agressief zijn. Trailerladen wordt zo iets waar je tegenop gaat zien. Dit boek laat zien dat dat niet nodig is. Trailerladen is eenvoudig - zodra je begrijpt hoe paarden leren en welke stappen je moet zetten. Zowel onervaren paarden als paarden met trailerlaadproblemen kunnen in korte tijd leren om ontspannen in en uit de trailer te lopen.
 
Het eerste deel van dit boek laat zien volgens welke wetmatigheden of leerprincipes paarden leren. Als je deze leerprincipes begrijpt, wordt duidelijk dat veel bestaande trailerlaadtrainingen het natuurlijke leervermogen van paarden niet optimaal benutten. Niet eerder zijn trailerlaadmethodes op deze manier onder de loep genomen.
 
Deel II bevat de handleiding van de Makkie-trailerlaadmethode ; de gemakkelijke weg naar probleemloos trailerladen. De Makkie-trailerlaadmethode gebruikt een nieuwe combinatie van leerprincipes. Met deze methode haal je het meeste rendement uit de training.
 
Dit boek is bedoeld voor alle paardenliefhebbers - beginnend en meer ervaren - die met trailerladen te maken krijgen. De kennis van de leerprincipes helpt ook om andere trainingen prettiger en effectiever te maken; of het nu om algemene omgang, dressuur, springen of westernrijden gaat.
 
Patricia van Rooij is paardentrainer, paardengedragstherapeut, Equicoach en schrijver. Handboek Trailerlaadtraining is haar tweede boek. Door jarenlange praktijkervaring en opleiding leerde ze alle ins en outs van het leergedrag van paarden. In de paardenwereld wordt hoofdzakelijk getraind met slechts n van de leerprincipes. Jammer, want door ook de andere leerprincipes te benutten kun je veel
efficiënter werken. Heldere communicatie geeft paarden duidelijkheid en daardoor ontspanning. Zo vergroot je het welzijn van het paard. 
 
Bindwijze: Boek & Video's 
104 pagina's, met illustraties
ISBN139789080415300
 
Handboek Trailerlaadtraining
Plus online video's en stappenplan 
€ 29,95 - inclusief verzendkosten voor Nederland en België
Te BESTELLEN op deze site  / of bij Bol.com


 
Diergedragsdeskundige Debbie Rijnders van RTL4 programma 'Mijn huis vol dieren' en directeur van Tinley: "We voegen dit handboek toe aan de lijst aanbevolen boeken van onze opleiding. Wij zullen studenten stimuleren om het stappenplan te volgen."
 

 
Prof. dr. Machteld van Dierendonck:
"Beslist een elegante methode, als eigenaren de gelegenheid hebben om zo te trainen zou ik het zeker doen."
  
 
Anne Muller, auteur van o.a. Duurzaam Dressuur: "Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Een aanrader voor iedereen die het eens van een andere kant wil bekijken en het heel anders aan durft te pakken."
 
 
In beide video's zie je bij meerdere paarden
het laadprobleem: weigeren erin te lopen,
uit angst. Ook zie je de ontspanning meteen
bij aanvang van de training. Na een paar uur trainen lopen de paarden weer ontspannen
in en uit de trailer. Je hebt dan fase 3 afgerond. In Handboek Trailerlaadtraining
staat fase 1 tot en met 5.