Educatie

Makers van lesmateriaal

Bomen Door Het Bos

Beste bezoeker,

U komt op deze pagina terecht omdat u verder leest ‘over‘ mij of via uitgaves van Bomen Door Het Bos. Onder deze naam maakte ik als auteur en ontwikkelaar, in samenwerking met redacteuren en vormgevers, een aantal lessen en lesmaterialen. Onder andere natuur- en duurzaamheidseducatie, ook gerelateerd aan gedragsverandering.

Omdat Behavior Management uitbreidt, ben ik gestopt met deze activiteit. De handelsnaam is in november 2021 opgeheven. De meeste uitgaves staan hieronder vermeld. 

Heb je vragen, neem gerust contact op.

Patricia van Rooij

 

Bronvermelding

Uitgaves

  • De header bovenaan deze pagina is de coverfoto van Keuzedeel Duurzaamheid van uitgeverij Savantis. Mijn vakcollega Jan Juffermans en ik leverden in 2016 en 2021 een inhoudelijke bijdrage hieraan.
  • De foto hierboven is van de boerderijles ‘Waar komt ons eten vandaan?’ voor groep 5/6 van het basisonderwijs. Dit schreef ik in opdracht van de gemeente Breda.
  • Voor deze opdrachtgever werkte ik ook een aanvullend praktijkdeel uit voor het lespakket #wegmetAfval in Breda. 
  • Andere publicaties van mij zijn Handboek Warmdrukfolie & Foliedruk (1998) en Handboek Trailerlaadtraining (2011).
  • Namens Dierenclub Nederland ontwikkelde ik dierenwelzijnslessen voor kinderen en een meerdaagse cursus Dierendocent voor volwassenen die dierenles willen geven. Deze lessen en cursus gaf ik tussen 2014 en 2020.
    ANBI-stichting Dierenclub Nederland is in november 2021 opgeheven. Er wordt aan gewerkt om het lesconcept door te geven.